Östersundsträffen/Shootout Mitt 2021

Efter att ha väntat i det längsta med att spika planeringen för årets Östersundsträff har vi idag (2021-06-08) fattat beslutet att flytta Östersundsträffen/Shootout Mitt till vårt reservdatum med start/ankomst 2021-08-12 och avslutning 2021-08-15.

Tanken med att flytta fram träffen är att vi vill att så många som möjligt skall vara vaccinerade med 2 doser och att pandemirestriktionerna förhoppningsvis skall ha lättat ytterligare. Träffen har ju genom åren haft ett stort antal deltagare från Norge och vi hoppas genom att senarelägga träffen att det skall vara möjligt för våra norska vänner att delta utan karantänskrav vid gränspassage.

VÄLKOMMEN! Anmälningsformulär är nu aktiverat. SENASTE NYTT: Eftersom vi fått relativt få piloter anmälda till träffen har vi idag (2021-08-09) beslutat att vi flyttar träffen till vårt modellflygfält på Optands flygfält. Vi har en fin gräsbana och det går att flyga alla typer av modeller, utom möjligen de största jetmodellerna, från gräsbanan. VI tor att vi kommer att få en riktigt trevlig träff och du är hjärtligt välkommen!

Hitta oss på Google Maps

Varmt välkomna till Östersundsträffen 2021!

ÖMFK genom
Mikael Olsson/Kjell Nilsson


Allmänt:
 

Träffen planeras till 12-15/8 2021. Pandemiläget kommer förstås att vara en osäkerhetsfaktor men vi hoppas och tror att det skall vara möjligt att genomföra denna utomhusaktivitet.

 

Uppställning av tält, husbil och husvagnar i nära anslutning till depå och med tillgång till 220 V för kylskåp och laddning för de som önskar. Tillgång till dusch och torrdass kommer att finnas på fältet.

För träffen kommer vi att ta ut en pilotavgift för hela träffen och en campingavgift för husbil/husvagn/tält inkl el. Betalning sker på plats via Swish eller kontant.

Pilotavgift: 100 kr för hela träffen
Campingavgift: 100 kr för hela träffen

 

Säkerhet:

Högsta tillåtna flyghöjd på fältet är 250 meter.
Giltig ansvarsförsäkring är ett krav för att få delta i träffen.
Du behöver också ha ett operatörs-ID eller motsvarande.
35 Mhz och 2,4 Ghz är tillåtna frekvensband att användas under träffen.
Vi följer de gemensamma säkerhetsreglerna för RCFF och SMFF.
Säkerhetsgenomgång varje morgon kl 08.45.

Varmt välkomna till Sveriges trevligaste meeting 2021!

Bilder från träffen 2019