Programpunkter under förra årets träff…Här kommer vi att publicera planerna för 2024 när vi nått lite längre in planeringen.

2023

Tårtkalas: Med anledning av Östersundsträffens 15-årsjubilum kommer vi att bjuda deltagarna på kaffe och tårta någon dag under träffen.

Gemensam middag: Traditionsenlig middag kommer att hållas på lördagskvällen i Tekniklands restaurang.

Flygtur i Saab Safir: Vi lottar ut en flygtur med det klassiska flygplanet Saab Safir. Tidigare år har det varit möjligt för vinnaren att välja mellan ett aerobatic-pass eller lugnt rundflyg. I år har vi ingen aerobaticmöjlighet men en flygtur i Safiren över det vackra jämtländska landskapet blir en toppenupplevelse. Inställt p g a ingen pilot tillgänglig.

Landskamp: Liksom tidiage år innehåller även årets träff en landskamp mellan Norge och Sverige. I år kommer vi att ha flera delmoment spridda från torsdag till lördag och vinnande lag koras under den gemensamma middagen på lördag kväll

Segelflyg: VI inbjuder till en enkel segelflygtävling. Klubben kör varje år en egen lokal serie med tävlingar som korar årets klubbmästare. Vi kommer att placera en av deltävlingarna under träffen och öppnar den deltävlingen för alla deltagare på träffen. Vi kör en del på fredagen och en del på lördagen. För tävlande inom klubbmästerskapet gäller att flygplanet skall klassa in enligt RES-reglerna (Rudder, Elevator, Spoiler), se länkad info. För övrigt deltagande i träffens 2 tävlingspass är alla typer av segelflygplan kvalificerade.

Publikens pris: Publik och besökare röstar fram någon av de delatagande modellerna till vinnare av publikens pris som kommer att delas ut under middagen på lördag kväll.

Uppvisningspass för publik: Tanken är att vi koncentrerar särskilt “publikvänligt” flyg i ett par pass, fredag och lördag, om ca en timme vardera kl 13-14. Vi sätter ihop innehållet i dessa pass under träffen utifrån lämpliga piloter/flygplan.

Nostalgiflyg: Vi gör ett pass med lite äldre klassiska modellflygplan. Om du har något i den här kategorin så ta med och flyg med andra “nostalgiker”.

Cub-event: Om det blir tillräckligt många deltagare med modeller av Piper Cub (alla varianter) kommer vi att göra arrangera nåron form av enkel tävling.